
Pesto bazyliowe Rodolfi 190g
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Pesto to sos powstały z połączenia świeżych smaków z regionu Ligurii we Włoszech, wytwarzany od setek lat. Jest drugim najczęściej używanym sosem na świecie. Rodolfi wytwarza swoje delikatne pesto według tradycyjnego przepisu z Genui ze składników najwyższej jakości, takich jak ser Parmigiano Reggiano DOP i w 100% włoska bazylia.
Produkt dostępny jest w dwóch opakowaniach: słoik (190 g.) i tuba (160 g.)
Składniki: olej słonecznikowy, bazylia 34%, sery (FORMAGGI DURI, PECORINO, PARMIGIANO REGGIANO, GRANA PADANO), mleko krowie, sól, podpuszczka, substancja konserwująca: lizozym jajka, woda, orzechy nerkowca, monohydrat dekstrozy, naturalny aromat bazylii, czosnku, skrobi kukurydzianej, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, kwas mlekowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy.
NIE ZAWIERA GLUTENU.
ALERGENY: MLEKO I POCHODNE.
Wartość odżywcza w 60 g. (3 łyżeczki)
Energia: | 861 kJ/208,2 kcal |
Tłuszcz: | 18,5 g |
- w tym tłuszcze nasycone: | 2,22 g |
- w tym tłuszcze trans | 0,0 g |
Węglowodany: | 6,0 g |
Białko: | 3,3 g |
Sól: | 1320 mg |
Dzięki 120-letniemu historii Rodolfi Mansueto S.p.A. jest jedną z najstarszych włoskich przedsiębiorstw produkujących pokrojone i rozdrobnione pomidory, pastę pomidorową, sosy, passatę i proszek pomidorowy z czerwonych, świeżych, zdrowych i naturalnych pomidorów.
Naturalne i oryginalne produkty stworzone z pomidorów są wynikiem ciągłych ulepszeń technologii produkcyjnej oraz codziennej troski i dbałości o każdy element przy produkcji.
Jasno czerwona pasta pomidorowa, passata, delikatne pokrojone i posiekane pomidory, lekkie przyprawy i pyszne sosy to specjalności Rodolfi Mansueto S.p.A. od 1896 roku. Niepowtarzalny smak, który podbija podniebienia i odróżnia firmę od konkurencji, jest jednym z wyróżników tych produktów.
Rodolfi Mansueto S.p.A. sprzedaje swoje produkty pod następującymi markami: Ortolina, Ortolina Kids, Alpino, Ardita.