Caputo Pizzeria 1kg
Opis
Caputo to rodzinny młyn, który rozpoczął swoją działalność już w 1924 r. Dzięki doświadczeniu trzech pokoleń Caputo gwarantuje wyjątkowo wysoką jakość swoich produktów. W Caputo używane są najlepsze gatunki pszenicy. Następnie po powolnym procesie mielenia, uzyskiwana jest mąka, która zachowuje skrobię i naturalną autentyczność smaku. W młynach Caputo stosują od lat powolny proces mielenia ziaren. W młynach następuje łączenie włoskich pszenic z Umbrii, Marche i innych regionów ze zbożami z Europy Północnej (Francji, Niemiec i Finlandii), aby uzyskać najwyższej jakości produkt. Produkty są niezwykle naturalne, także dlatego, że przetwarzają je bez dodatku chemicznych enzymów czy innych dodatków.
Mąka Pizzeria typu 00 Caputo to rewelacyjna mąka pochodząca z Włoch dedykowana pizzy neapolitańskiej. Jest tak drobno mielona, że wygląda jak śnieżny pył. To mąka z elastycznym glutenem najlepsza do ciasta, które wymaga długiej fermentacji.
W 260-270
Elastyczność: P 0,5 / L 0,6