Fuet Extra 160g
Opis
Fuet Extra 160g - Kiełbasa hiszpańska dojrzewająca Ortiz
Fuet jest wytwarzany z mięsa wieprzowego, boczku oraz przypraw, robiony w naturalnym wieprzowym jelicie. W procesie dojrzewania pokrywa się charakterystycznym, pleśniowym białym nalotem, co również ma wpływ na walory smakowe. W przekroju przypomina salami, ale nie w smaku. Jest bardziej słodkawy, a skórka delikatnie pikantna. Fuet można spożywać od razu, jak też poddawać procesowi dalszego dojrzewania, poprzez wyciągnięcie z opakowania i powieszenie w suchym przewiewnym miejscu. Fuet jest świetną przekąsk, dodatkiem do kanapek, szaszłyków i zup.
Waga brutto (waga do wysyłki):160 g
Skład: Mięso wieprzowe, sól, białko wieprzowe, dekstryna, dekstroza, przyprawy, przeciwutleniacze (E-331, E-316), konserwanty (E-250, E-252), aromaty, ekstrakt drożdżowy, enzymy. Osłonka z naturalnego jelita wieprzowego jadalna.
Wartość odżywcza w 100g: Wartość energetyczna 1813kJ/436kcal, Tłuszcze 36g, Tłuszcze nasycone 10g, Węglowodany 1,5g, Cukry 0,1g, Białko 26g, Sól 1,2g.
Producent: Ortiz
Kraj pochodzenia: Hiszpania