Mortadella z pistacją i papryczką 100g
Opis
Mortadella wieprzowa z dodatkiem kawałeczków pistacji i ostrej papryczki peperoncino z regionu Emilia-Romania. Wędlina wysokiej jakości, o delikatnej konsystencji, intensywnym aromacie, wzbogacona o pikantne akcenty papryczki peperoncino w płatkach. Jej producent, firma Felsineo, przywiązuje wielką wagę do jakości produktu, używając wyłącznie prostych i rygorystycznie wyselekcjonowanych składników i gwarantując najwyższe międzynarodowe standardy przetwórczości. Mortadella wytwarzana w okolicach Bolonii, skąd historycznie wywodzi się ten produkt.
Jak jeść?
Doskonała do panini i kanapek, na wyszukane tosty, pizzę czy pinsę. Znakomita na deskę wędlin. Pokrojona w kostkę stanowi doskonały dodatek do aperitivu.
Przed spożyciem mortadellę najlepiej pozostawić na kilka minut w temperaturze pokojowej, aby rozwinęła w pełni swój aromat. Idealnie komponuje się z czerwonym winem, które dodatkowo podkreśla i eksponuje aromaty tej wędliny.