Producenci

Pasta Kalabryjska 'Nduja około 300/360g

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 39,80 zł 39.80
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Słynna włoska 'Nduja to kalabryjski specjał o miękkiej strukturze. Produkuje się ją z tłustego mięsa wieprzowego zmielonego z ostrą papryką peperoncino (papryczka kalabryjska), dzięki czemu nabiera ona charakterystycznego ognistego posmaku. Mocny i pikantny smak jest typowy dla południowego regionu Włoch, z którego 'Nduja di Spilinga pochodzi.


Jak jeść? Sugestie podania

'Nduja idealnie nadaje się do smarowania ciepłych grzanek lub jako dodatek / baza do sosów. Kawałek 'nduji wystarczy rozgnieść i dodać do rondelka, a wtedy rozpuści się i stworzy gęsty sos, który znakomicie smakuje w połączeniu z makaronem. Duża ilość papryki peperoncino wpływa na ostrość 'nduji kalabryjskiej, którą można w odpowiedni sposób wykorzystać w swoich daniach. Może być też używana jako dodatek do pizzy.

 

UWAGA:

Produkt jest pakowany próżniowo i jest sprzedawany na sztuki. Nie przyjmujemy reklamacji jeśli chodzi o wagę produktu. Czasami jest to 450g a czasami 500g. Wysyłamy losowo.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium