
Przecier z pomidorów granoro 690g
Opis
Przecier z pomidorów jest produkowana ze świeżych pomidorów uprawianych i przetwarzanych we Włoszech, starannie wyselekcjonowanych i przetworzonych w ciągu kilku godzin od zbioru. Po zbiorze świeży pomidor jest szatkowany i blanszowany w celu inaktywacji enzymów i uniknięcia degradacji produktu. Pomidor przechodzi następnie do maszyn oczyszczających, które usuwają nasiona i skórki. Granoro Passata jest kremowa i aksamitna, ma bardzo niską zawartość wody (dlatego jej gęstość wynosi 8-9° Brixa), co sprawia, że jest gęsta i wydajna, a także ma wysoką zawartość naturalnego cukru. Oryginalny produkt, który zachowuje zapach i smak świeżych pomidorów, niczym domowej roboty passata. Passata Granoro jest pakowana w szklane butelki o gramaturze 690 g, ilość skalibrowana dla średniego spożycia czteroosobowej rodziny. Jeśli nie zostanie spożyty w całości, można go przechowywać w lodówce przez kilka dni. Składniki: świeże pomidory, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy. POCHODZENIE POMIDORA: WŁOCHY Wysoka gęstość 8-9 ° Brix Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 48 godzin Recykling: kolekcja szkła