Szynka dojrzewająca San Daniele 100g
Opis
Szynka dojrzewająca San Daniele to jeden z flagowych produktów włoskiej kuchni. Wyselekcjonowane i certyfikowane udźce wieprzowe pochodzące z hodowli północnych i centralnych regionów Włoch, poddawane są procesowi dojrzewania w ściśle kontrolowanych warunkach. Dzięki zastosowaniu soli morskiej oraz specyficznemu mikroklimatowi (określonej temperaturze, wilgoci i wentylacji) świeże mięso osusza się, nabierając stopniowo pożądanych cech, bez konieczności używania środków konserwujących.
Szynka dojrzewająca San Daniele to efekt wielowiekowej tradycji, doświadczenia i pasji przekazywanej z pokolenia na pokolenie.
Sugestie: Idealny na deskę wędlin wraz z dobrymi grissini. Często używana przez szefów kuchni, którzy pragną stworzyć wyszukane, ekskluzywne dania i poszukują doskonałości. Doskonale komponuje się z białym, niezbyt aromatyzowanym winem wytrawnym.